Moartea zambeste in haine colorate – proiectie foto Dan Tautan si concert Junetrip – psychedelic jazz posted on 13 noiembrie, 2013

1459764_217587618413701_733061188_nDupă ce luna trecută a lansat albumul de debut, “Aimna”, Junetrip ajunge pentru prima dată în București cu un proiect audio-vizual în colaborare cu fotograful Dan Tăuțan:

“Moartea zâmbeşte în haine colorate”, lucrare premiată în cadrul Festivalului International de Diaporame Digitale AUDIA 2013, este o relatare în imagini şi muzică a dezastrului ecologic de la Geamăna, din Munții Apuseni.

Geamăna este satul distrus de exploatarea de cupru de la Roșia Poieni. Timp de mai mulți ani, Dan Tăuțan a fotografiat Geamăna, surprinzând într-o manieră realistă și apăsătoare un sat ce își trăiește ultimele clipe între ape reziduale viu colorate şi ‘munţi’ de steril.

Proiecţia ”Moartea zâmbeşte în haine colorate” arată destinul satului, acoperit aproape în întregime de lacul de steril Valea Seşii: o vatră de aşezări în care viaţa şi tradiţiile au fost înnecate în culori vii, care şochează prin intensitate şi care transmit un mesaj puternic odată trecute prin filtrul raţiunii – culorile morţii.

Proiecția va fi urmată de un concert în care se vor regăsi piese atât de pe recentul album Junetrip, cât și compoziții noi, care vor fi cântate pentru prima dată.

Junetrip este îmbinare ideală de jazz cu nuanțe de blues, pop sau electro, dar şi cu momente spontane de improvizaţie și joc cu sunetul. Înseamnă vocea, căldura, carisma Cristinei Moraru contrastate de intervenţiile imprevizibile ale lui Cristian Ciceu.

Dan Tăuțan – Fotografii
Junetrip: Cristina Moraru – voce, Cristian Ciceru – chitară, live sampling

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie 2013, începand cu ora 20:00, în Geobar, str Spătarului nr. 4, lângă Biserica Armenească, Bucureşti. Intrarea e liberă şi vă aşteptam cu drag!

O selectie de fotografii din prezentarea “Moartea zambeste in haine colorate” pot fi vazute si in cadrul expozitiei foto cu acelasi nume din mansarda localului.