Marius Cilievici: Mai binele, altfel / Lansare de album / Artă / Tiberiu Popovici posted on 22 august, 2014

După sunet și mișcare trecem la formă și culoare. Editura Kondyli lansează vineri, 29 august, ora 17:00, în Geobar albumul de artă Marius Cilievici, scris de Ion Lazăr. Avem astfel ocazia de a descoperi un mare artist român a cărui operă merită să ajungă la noua generație de consumatori de artă având în vedere că nu și-a pierdut suplețea și vitalitatea odată cu trecerea timpului.

Actorul Tiberiu Popovici, cunoscut pentru spectacolele sale de stand-up comedy, dar aflat aici într-o ipostază indedită, va fi maestrul de ceremonii al acestui eveniment. Sunt invitați și vor lua cuvântul oameni care l-au cunoscut pe artist, cât și cei care au făcut posibilă apariția acestui album în condiții tehnice ireproșabile pentru a pune în valoare cât mai bine universul cromatic al compozițiilor lui Cilievici.

Pentru a crea o experiență completă, actrița Irina Ivan va recita și vor exista momente muzicale mulțumită prietenilor localului. Propunerea este nu doar o lansare de album, ci o sărbătoare în cinstea vieții și operei lui Marius Cilievici. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

„Cilievici face astăzi un oficiu de sihastru al șevaletului și de vizionar, în cuprinsul unei vieți care l-ar motiva și ferici pe un romancier de biografii de răscruce în artele europene. În absența unui sistem de valorizare național, compatibil cu marea piață internațională, Marius Cilievici nu putea spera la mai mult decât o prețuire cvasi evlavioasă în breaslă și admirația unui public de colecționari și de cunoscători. Volumul monografic întocmit de Ion Lazar este cel dintâi care, printr-o situare estetică rafinată și excelența selecției de reproduceri – profund lămuritoare în ce privește originalitatea în plan european a metodei și plusul național la calitate – face un dublu portret: al omului și al creației. Celebrat cu emoție în România, Marius Cilievici intră astfel în atenția unui public internațional mare și edificat în ce privește adevărații înainte mergători ai artelor contemporane.” – Tudor Octavian

Pentru rezervări:
0724.793.118
contact@geobar.ro

INRAREA LIBERĂ!